Kulturella Egypten

En klassisk Egypten-resa i lite lugnare takt med mer tid på Nilen

Den rutt som på Klassiska Egyptson görs på 7 nätter sprids här ut på 10 nätter. Upplev kryssning Luxor-Aswan-Luxor 7 nätter och få möjlighet till mer tid ombord på fartyget. Njut av det förbipasserande landskapet från din hytt eller på soldäck.

Tillägg 1:
Två nätter innan avresa har ni möjlighet att mot tillägg boka en resa til Alexandria. Tillägget består av två nätter. Den första natten sker på hotell nära Kairo International Airport. Efter frukost åker vi till Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Efter lunch vid Medelhavets strand besöker vi  den Romerska Teatern och avslutar dagen med att besöka efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Övernattning sker på det legendariska hotellet Cecil. Dagen efter besöker vi Katakomberna och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo och anslutning till huvudresan. (F.L. ingår)

Avresedatum: Varje fredag från slutet av oktober till slutet av april

Pris:
Rutt: Kairo-Luxor-Kryssning-Aswan-Kairo
Antal nätter: 10
Avresa från: Köpenhamn och anslutning till Köpenhamn mot tillägg från Stockholm, Oslo och Göteborg
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (middag) enligt programmet
Tilläggstid:
Resan passar utmärkt att förlänga med antingen en vecka i Hurghada eller Sharm el Sheik eller med Alexandria med två nätter.
Utflykter man kan boka till: Abu Simbel med flyg

Dag för dag

MAP-EGYPTEN

Dag 1 Ankomst till Kairo
Möte med vår representant vid ankomsthallen l Kairos flygplats. hjälp med visum, transfer, incheckning och övernattning på hotell Sofitel Nile El Gezirah.

Dag 2 Pyramiderna
Efter frukost gör vi utflykt till Djosers trappstegspyramid i Sakkara, i Memphis, som är den första stenbyggnaden i världen. Här finns också andra gravar från gamla riket, bl a Mererukas grav. Efter lunch åker vi till de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. (F.L)

Dag 3 Egypten 5000 åriga historia, Det faroniska, kristna och islamiska Egypten
Efter frukost besöker vi det fascinerande Egyptiska Museét där vi kommer att tillbringa ett par timmar. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen inklusive Tut Ankh Amons skatter. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén. och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. (F.L)

Dag 4 Det egyptiska imperiet i östra Luxor
Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)

Dag 5 Konungarnas Dal och Dödsriket
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel Ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr.vi avslutar vår färd med stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avresar fartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Dag 6  Nilenkryssning 
Efter frukost gör vi Besök i falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Övernattning på kryssningsfartyget. Sen ankomst till Aswan. (F.L.M) 

Dag 7 Afrikanska Egypten – Aswan och
Under dagen gemensam utflykt till det vackra Philae-templet, Höga Dammen och den Ofullbordade Obelisken.. (F.L.M)

Dag 8 Nilen kryssning 
De som önskar gör halvdagsutflykt med flyg till Abu Simbel (tillval som måste bokas hemifrån). Övriga har halva dagen ledig i vackra Aswan. Övernattning på kryssningsfartyget.

Dag 9 Nilen kryssning 
På morgonen avreser fartyget mot KomOmbo och Edfo. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 10 Nilen kryssning 
En ledig dag i Luxor med utflykter enligt tillägg . (F.L.M)

Dag 11 – Hemresa
Efter tidigt frukost beger vi oss till Luxors flygplats för att påbörja hemresan. (F)