Grand Egyptian Museum

Invigning av Grand Egyptian Museum i Giza

Egypten har under många många år planerat och senare byggt ett nytt museum för att ersätta det gamla museet vid Tharirtorget i centrala Kairo. Det nya museet är byggt i Giza, nära pyramiderna och är ett enormt komplex som rymmer alla skatter. Vi kommer att övervaka detta noga.

Uppgradering till det legendariska hotellet Old Cataract i Aswan är möjlig. Hotellet är berömt för många saker, bland annat för att King Fouad, Winston Churchill och Agatha Christie ofta bodde där. Både Churchill och Agatha Christie har sviter döpta efter sig på hotellet. Aga Khan älskade Aswan och bodde också ofta på Old Cataract. Han valde också Aswan som plats för sin sista vila. Hotellet ligger på Nilens strand med utsikt över Elephantine Island. Vi kommer att dricka te på den berömda terassen med utsikt över Nilen under resan.

En månad före avresedatum genomförs ett seminarium med presentation av litteratur och sevärdheter. Två veckor före avresa har vi ett andra seminarium med svar på era frågor.

Seminarie och resa leds av egyptolog och religionsforskare Sameh Egyptson, grundare och ägare av EgyptenSpecialisten.

Sameh har under många år föreläst om religion och politik och har lett mycket uppskattade resor till Egypten. Ingen kan som Sameh levandegöra och beskriva den egyptiska historien med dess faraoner, gudar, kulter, tempel och magi. Hans kunskap sträcker sig långt över det normala i ämnet. En resa med Sameh är alltid en upplevelse för livet.

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

Avresedatum: ej bestämt då egyptiska staten ej meddelat när invigning ska ske

Pris
Del i dubbelrum: återkommer
Enkelrumstillägg: återkommer

Ciceron och föreläsare: Sameh Egyptson
Rutt
: Kairo-Alexandria-Luxor-Kryssning-Aswan-Abu Simbel-Kairo
Antal nätter: 10
Avresa från: Köpenhamn med direktflyg Egypt Air (Star Alliance).
Anslutning: Från Stockholm och Göteborg 1500 kr. 
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (Middag)

Hotell
Alexandria: Steigenberger Cecil
Kryssningsfartyg: Sarah
Kairo: Marriot Omar Khayyam
Abu Simbel: Nefertari hotel Abu Simbel
Aswan: Pyramisa Isis Island

Uppgradering till det legendariska hotellet Old Cataract i Aswan, 1 natt:
Del i dubbelrum Premium: 2.100 kr
Enkelrum Premium: 4.200 kr
För sviter kontakta oss.

För uppgradering till sviter/premiumrum på kryssningsfartygen kryssar ni i detta i formuläret Boka Resa eller kontaktar oss.

Tilläggstid:
Resan passar utmärkt att förlänga med en vecka i Hurghada. Flyg från Kairo dag 15 och återresa till Skandinavien via Kairo.
Hotell Hurghada: Sahl Hasheesh Albatross Citadel Resort
Kontakta oss för priser.

Ingår:
Dricks
Utflykter och inträdesavgifter
Utrikes och inrikes flyg
Helpension

Föreläsningar som ingår i resan (antal):
Religion och arkitektur (2)
Den egyptiska civilisationens mästerverk (2)
De abrahamitiska religionerna (1)
Politisk islam (1)
Den hellenistiska civilisationen (1)
Det egyptiska imperiets historia (2)
Den egyptiska mytologin och konst (1)
Den egyptiska mytologin och arkitektur (3)
Den egyptiska mytologin och kristen teologi (1)
Egyptens moderna historia (1)
Egypten och kolonialismen (1

Dag för dag

MAP-EGYPTEN

Måndag dag 1 – Avresa
Avresa från Köpenhamn med direktflyg till Kairo. Ankomst till Kairo International Airport. Visum service. Transfer och incheckning på 5* hotell i centrala Kario med Nilutsikt. (M)

Tisdag dag 2 – Religion och arkitektur
Efter frukost samlas vi för välkomstmöte. Vi börjar därefter dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. I den gamla huvudstaden Memphis besöker vi stadens museum. Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramider i Dashur som föregick de tre stora kända; den böjda och den röda byggda av Kheops far, Snofru (ca 4600 år gamla). Middag på den roterande restaurangen i Kairo Tower. (F.L.M)

Onsdag dag 3 – Den egyptiska civilisationens mästerverk
Efter frukost beger vi oss till Egyptiska Museet inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Om det nya museet är invigt och öppnat är det dit vi åker, annars till det gamla i centrala Kairo. Efter lunch beger vi oss till de stora pyramiderna Kheops, Kheffren och Mykerinos samt Sfinxen i Giza. Middag på middagsfartyg på Nilen i centrala Kairo. (F.L.M)

Torsdag dag 4 – De abrahamitiska religionerna
Efter frukost besöker vi den äldsta delen av Kairo. Här finns de äldsta kyrkorna, synagogorna och moskéerna i världen. Efter lunch tar vi oss till Alexandria.  På vägen besöker vi ett av de äldsta koptiska klosterna i världen, Makarius kloster, i Wadi Natrun. Vi hinner se solnedgången vid medelhavet och besöker efterlämningarna av Pharos fyrtorn, ett av antikens sju underverk. Övernattning i Alexandria. (F.L.M)

Fredag dag 5 – Den hellenistiska civilisationen 
Efter frukost besöker vi Katakomberna och den Romerska Teatern,  efterlämningar från det antika Alexandria. Efter lunch avslutar vi vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket
Bibliotheca Alexandrina. Övernattning i Alexandria. (F.L.M)

Lördag dag 6 – Det egyptiska imperiets historia
Efter frukost åker vi mot Kairos flygplats för flyg till Luxor. Incheckning på  5* kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet och senare ser vi ljud- och ljusspelet vid Karnaktemplet. (F.L.M)

Söndag dag 7 – Den egyptiska mytologin och konst
Efter frukost besöker vi
Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar samt Hatshepsuts tempel. Templet är byggt av den enda kvinnliga faraon runt 1500 f.kr. Vi avslutar vår färd med stopp vid Amenophis III kolosser i Memnon. Efter lunch avgår kryssningsfartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna som är byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Måndag dag 8 –  Nilens gåva
Efter frukost gör vi besök i falkguden Horus tempel i
Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Övernattning på kryssningsfartyget. Sen ankomst till Aswan. (F.L.M) 

Tisdag dag 9 – Den egyptiska mytologin och kristen teologi
Under dagen gemensam utflykt till Isis vackra
Philae-tempel samt den Ofullbordade Obelisken. (F.L.M)

Onsdag dag 10 – Nubien
Tidigt frukost för utflykt till Abu Simbel med buss där vi besöker
Ramses II och Nefertaris tempel. På kvällen ser vi Ljud- och ljusspelet vid de magnifika templen. Övernattning i Abu Simbel. (F.L.M)

Torsdag dag 11 – Egypten och kolonialismen
På morgonen åker vi buss tillbaka till Aswan. Incheckning på hotell i Aswan. På eftermiddagen seglar vi bland Aswans klippor och öar med en egyptisk segelbåt kallad felucca. Vi besöker den botaniska trädgården. Feluccan släpper av oss på Nilens strand nedanför det legendariska hotellet Old Cataract där vi njuter av teatime.  Middag på The Nubian restaurant. (F.L.M)

Fredag dag 12 – Hemresa
Efter tidig frukost åker vi till Aswan flygplats för att flyga vidare till Kairo. Direktflyg från Kairo till Köpenhamn. (F)