Klassiska Egypten

På denna resa får man se i princip hela Egypten på 7 dagar. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Kairo till Aswan inklusive en upplevelsefylld kryssning på Nilen mellan Luxor och Aswan.

Tillägg – Den hellenistiska pärlan – Alexandria
Två nätter innan avresa har ni möjlighet att mot tillägg boka en resa til Alexandria. Tillägget består av två nätter. Den första natten sker på hotell nära Kairo International Airport. Efter frukost åker vi till Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Efter lunch vid Medelhavets strand besöker vi  den Romerska Teatern och avslutar dagen med att besöka efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Övernattning sker på det legendariska hotellet Cecil. Dagen efter besöker vi Katakomberna och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo och anslutning till huvudresan. (F.L. ingår)

Tillägg – Röda Havet
Resan passar utmärkt att förlänga med antingen en vecka i Hurghada eller Sharm el Sheik. Avresa till Röda Havet sker med flyg från Kairo dag 7 på kvällen. Återresa till Kairo med flyg 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo.

Tillägg – Kryssning och Hurghada
Tre nätter på kryssningsfartyg på Nilen mellan Aswan och Luxor. Buss från Luxor genom öknen till Hurghada. Fyra nätter sol och bad. Återresa till Kairo med flyg 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo.

Tillägg – Abu Simbel
Halvdagsutflykt med buss till Abu Simbel. Avresa med buss kl 04.00 på morgonen. Åter i Aswan kl 13.00

Vi reserverar oss för ändringar i programmet pga händelser utanför vår kontroll. Om tex flyget till Abu Simbel ställs in ersätts transporten med buss.

Avresedatum gruppresa
3 februari 2023
17 februari 2023
24 februari 2023
20 oktober 2023
27 oktober 2023
10 november 2023

Avresa privat resa: varje vecka på fredagar från början av oktober till slutet av april.

Pris
Per person i dubbelrum: 22.760 kr
Enkelrumstillägg: 6.160 kr

Max 20 resenärer

Svensk reseledare: minst 10 resenärer
Engelsktalande guide: alla resor

Rutt: Kairo-Luxor-Kryssning-Aswan-Kairo
Antal nätter: 7
Avresa från: Köpenhamn och anslutning till Köpenhamn mot tillägg från Stockholm, Oslo och Göteborg

Hotell:
Kairo: Sofitel Nile el Gezirah 
Kryssningsfartyg: Sarah

För uppgraderingar till sviter/premiumroom/havsutsikt etc på hotell och kryssningsfartyg, kontakta oss.

Ingår:
Utrikes och inrikes flyg
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (middag) framgår av dag-för-dag programmet.
Helpension på kryssningsfartyget
Dricks (dock ej på kryssningsfartyget)
Utflykter och inträdesavgifter

Tillägg
Alexandria 2 nätter: 5.880 kr (enkelrumstillägg 1500 kr)
Abu Simbel halvdagsutflykt med flyg: 2.950 kr
Röda Havet 7 nätter: kontakta oss
Kryssning och Hurghada 7 nätter: kontakta oss

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

Dag för dag

MAP-EGYPTEN

Dag 1 – Ankomst till Kairo
Avresa från Köpenhamn med anslutning från Stockholm, Göteborg och Oslo till Cairo International Airport. Möte med vår representant vid ankomsthallen på flygplatsen. Hjälp med visum, transfer, incheckning och övernattning på hotell Sofitel Nile El Gezirah.

Dag 2 – Pyramiderna
Efter frukost gör vi utflykt till Djosers trappstegspyramid i Sakkara, i Memphis, som är den första stenbyggnaden i världen. Här finns också andra gravar från gamla riket, bl a Mererukas grav. Efter lunch åker vi till de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. Övernattning på hotellet i Kairo. (F.L)

Dag 3 – Egypten 5000 åriga historia, Det faroniska, kristna och islamiska Egypten
Efter frukost besöker vi det fascinerande Egyptiska Museét där vi kommer att tillbringa ett par timmar. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen inklusive Tut Ankh Amons skatter. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén. och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. Övernattning på hotellet i Kairo. (F.L)

Dag 4 – Det egyptiska imperiet i östra Luxor
Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Det är alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. Övernattning på kryssningsfartyget. (F.L.M)

Dag 5 – Konungarnas Dal och Dödsriket
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel som är ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar vår färd med stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Dag 6 – Kryssning på Nilen 
Efter frukost gör vi besök i falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Övernattning på kryssningsfartyget. Sen ankomst till Aswan. (F.L.M) 

Dag 7 – Afrikanska Egypten – Aswan och Abu Simbel
Under dagen gemensam utflykt till det vackra Philae-templet, Höga Dammen och den Ofullbordade Obelisken. De som önskar gör halvdagsutflykt med flyg till Abu Simbel (tillval som måste bokas hemifrån). Övriga har halva dagen ledig i vackra Aswan. Övernattning på kryssningsfartyget. (F.L.M)

Dag 8 – Hemresa 
Efter tidig frukost hemresa med flyg till Köpenhamn via Kairo (anslutning till Stockholm och Göteborg). (F)