Klassiska Egypten

På denna resa får man se i princip hela Egypten på 7 dagar. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Kairo till Aswan inklusive en upplevelsefylld kryssning på Nilen mellan Luxor och Aswan.

Frivilliga tillägg för er som vill utöka er resa med fler dagar

Den hellenistiska pärlan – Alexandria
Två nätter innan avresa har ni möjlighet att mot tillägg boka en resa til Alexandria. Tillägget består av två nätter. Den första natten sker på hotell nära Kairo International Airport. Efter frukost åker vi till Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Efter lunch vid Medelhavets strand besöker vi  den Romerska Teatern och avslutar dagen med att besöka efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Övernattning sker på det legendariska hotellet Cecil. Dagen efter besöker vi Katakomberna och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo och anslutning till huvudresan. (F.L. ingår)

Tillägg – Röda Havet
Resan passar utmärkt att förlänga med antingen en vecka i Hurghada eller Sharm el Sheik. Avresa till Röda Havet sker med flyg från Kairo dag 7 på kvällen. Återresa till Kairo med flyg 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo.

Tillägg – Kryssning och Hurghada
Tre nätter på kryssningsfartyg på Nilen mellan Aswan och Luxor. Buss från Luxor genom öknen till Hurghada. Fyra nätter sol och bad. Återresa till Kairo med flyg 7 nätter senare och hemresa samma dag från Kairo.

Tillägg – Abu Simbel
Halvdagsutflykt med buss från Aswan till Abu Simbel. Avresa med buss kl 04.00 på morgonen. Åter i Aswan kl 13.00

Vi reserverar oss för ändringar i programmet pga händelser utanför vår kontroll. Om tex flyget till Abu Simbel ställs in ersätts transporten med buss.

Resevillkor

Vi förbehåller oss rätten att kasta om i programmet samt byta hotell och kryssningsfartyg till annat med motsvarande standard om det blir nödvändigt.

Avresedatum gruppresa
17 februari 2024

GÖR INTRESSEANMÄLAN ELLER BOKA RESAN HÄR

RESAN KAN GÖRAS SOM PRIVAT RESA VID ANDRA DATUM.

Pris
Per person i dubbelrum: 26.760 kr
Enkelrum: 34.950 kr

Min 2, max 24 resenärer
Svensk reseledare: minst 10 resenärer
Engelsktalande guide: alla resor

Rutt: Kairo-Luxor-Kryssning-Aswan-Kairo
Antal nätter: 7
Avresa från: Köpenhamn och anslutning till Köpenhamn mot tillägg från Stockholm, Oslo och Göteborg

Hotell:
Kairo: 4-5* hotell i Kairo
Kryssningsfartyg: 5*

För uppgraderingar till sviter/premiumroom/havsutsikt etc på hotell och kryssningsfartyg, kontakta oss.

Ingår:
Utrikes och inrikes flyg
Allt i dag-för-dag program
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (middag) framgår av dag-för-dag programmet.
Helpension på kryssningsfartyget
Dricks (dock ej på kryssningsfartyget)
Utflykter och inträdesavgifter

Tillägg
Alexandria 2 nätter: 5.880 kr (enkelrumstillägg 1500 kr)
Abu Simbel halvdagsutflykt med flyg: kontakta oss för pris
Röda Havet 7 nätter: kontakta oss för pris
Kryssning och Hurghada 7 nätter: kontakta oss för pris

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa

 

Dag för dag

MAP-EGYPTEN

Dag 1 – lördag – Ankomst till Kairo
Avresa från Köpenhamn med anslutning från Stockholm, Göteborg och Oslo till Cairo International Airport. Möte med vår representant vid ankomsthallen på flygplatsen. Hjälp med visum, transfer, incheckning och övernattning på hotell i Kairo.

Dag 2 – söndag – Sakkara och Gamla Kairo
Efter frukost gör vi utflykt till Djosers trappstegspyramid i Sakkara, i Memphis, som är den första stenbyggnaden i världen. Här finns också andra gravar från gamla riket, bl a Mererukas grav. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. Övernattning på hotellet i Kairo. (F.L)

Dag 3 – måndag – Det egyptiska imperiet i östra Luxor
Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Det är alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. Övernattning på kryssningsfartyget. (F.L.M)

Dag 4 – tisdag – Västbanken Luxor
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel som är ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar vår färd med stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)

Dag 5 – onsdag – Kryssning på Nilen
Efter frukost gör vi besök i falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Sen ankomst till Aswan. Övernattning på kryssningsfartyget.  (F.L.M) 

Dag 6 – torsdag – Afrikanska Egypten – Aswan och Abu Simbel
Under dagen gemensam utflykt till det vackra Philae-templet, Höga Dammen och den Ofullbordade Obelisken. De som önskar gör halvdagsutflykt med flyg till Abu Simbel (tillval som måste bokas hemifrån). Övriga har halva dagen ledig i vackra Aswan. Övernattning på kryssningsfartyget. (F.L.M)

Dag 7 – fredag – Pyramiderna i Kairo
Tidigt flyg till Kairo. Vi avslutar resan med höjdpunkten, de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. Efter lunch besöker vi det fascinerande Egyptiska Museét där vi kommer att tillbringa ett par timmar. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen inklusive Tut Ankh Amons skatter. Vi räknar med att det nya museet är öppet vid resans tidpunkt. Skulle det nya museet inte vara invigt kommer vi att besöka det gamla museet i Centrala Kairo. Övernattning på hotell i Kairo. (F.L)

Dag 8 – Hemresa 
Efter tidig frukost hemresa med flyg till Köpenhamn via Kairo (anslutning till Stockholm och Göteborg). (F)