Grandiosa Egyptson

Historia, Religion och Monument

Grandiosa Egyptson är vårt flaggskepp, lyxvarianten av Stora Egyptson med övernattning på legendariska hotell i Luxor och Aswan. Utbildning och en magnifik resa där man får uppleva större delen av Egypten under 14 dagar. Föreläsare och ciceron är Sameh Egyptson själv. Sameh har grundat och lett denna resa under flera år med stor framgång men då under namnet Stora Egyptson.

En månad före avresedatum genomförs ett digitalt seminarium med presentation av litteratur och sevärdheter. Två veckor före avresa har vi ett andra digitalt seminarium med svar på era frågor.

Seminarier och resa leds av egyptolog och religionsforskare Sameh Egyptson, grundare och ägare av EgyptenSpecialisten. Sameh har under många år föreläst om religion och politik och har lett mycket uppskattade resor till Egypten. Ingen kan som Sameh levandegöra och beskriva den egyptiska historien med dess faraoner, gudar, kulter, tempel och magi. Hans kunskap sträcker sig långt över det normala i ämnet. En resa med Sameh är alltid en upplevelse för livet.

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

Vi förbehåller oss rätten att kasta om i programmet samt byta hotell och kryssningsfartyg till annat med motsvarande standard om det blir nödvändigt.

Feluccas Sahara bakgrund Egyptson Egypten

Avresedag: Lördag
Datum: 4-18 november 2023

GÖR INTRESSEANMÄLAN ELLER BOKA RESAN HÄR

Pris
Del i dubbelrum: 47.850 kr 
Enkelrum: 59.950 kr

Min 10, max 24 resenärer

Ciceron och föreläsare: Sameh Egyptson
Rutt: Kairo-Alexandria-Hurghada-Luxor-Kryssning-Aswan-Abu Simbel-Kairo
Antal nätter: 14
Avresa från: Köpenhamn
Anslutning: Från Stockholm mot tillägg.

Hotell
Kairo (2): Sofitel Nile el Gezirah eller Marriot Omar Khayam
Alexandria (2): Steigenberger Cecil
Hurghada (3): Sahl Hasheesh Albatross Citadel Resort
Luxor (2): Winter Palace 5*
Kryssningsfartyg (4): 5* deluxe
Aswan (1): Old Cataract 5*

För uppgraderingar till sviter/premiumroom/havsutsikt etc på hotell och kryssningsfartyg, kontakta oss.

Ingår:
Guidning
Visum
Viss dricks
Utflykter och inträdesavgifter enligt program
Transfers enligt program
Utrikes och inrikes flyg
Helpension
All Inclusive i Hurghada

Föreläsningar som ingår i resan (antal):

Religion och arkitektur (4)
Den egyptiska civilisationens mästerverk (2)
Koptologi (1)
Den hellenistiska civilisationen (1)*
De abrahamitiska religionerna (1)
Det egyptiska imperiets historia (1)
Den egyptiska mytologin och konst (1)
Den egyptiska mytologin och arkitektur (4)
Den egyptiska mytologin och kristen teologi (1)
Politisk islam (1)
Egypten och kolonialismen (1)5

Dag för dag

MAP-EGYPTEN
kerollos-atef-al-mansy

Lördag, Dag 1 -4/11 – Avresa
Avresa från Köpenhamn till Kairo. Ankomst till Cairo International Airport. Visum, transfer och incheckning på 5* hotell i Kairo. (M)

Söndag, Dag 2 – 5/11 – Religion och arkitektur
Efter frukost har vi välkomstmöte. Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom tex Merekuras grav. I den gamla huvudsaden Memphis besöker vi stadens museum. Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramiderna i Dashur (som föregick de tre stora kända på Gizaplatån) den böjda och den röda av Kheops far, Snofru (ca 4600 år gamla). Middag på den roterande restaurangen i Kairo Tower. Övernattning i Kairo. (F.L.M)

Måndag, Dag 3 – 6/11 – Den egyptiska civilisationens mästerverk – Koptologi
Efter frukost beger vi oss till Egyptiska Museet som har den största och mest värdefulla samlingen egyptiska arkeologiska fynd från ett tidsspann av 5000 år. Det visas över 250.000 äkta verk inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Efter lunch beger vi oss till de stora pyramiderna och Sfinxen på Gizaplatån, för att uppleva det enda kvarlevande underverket från antiken. Efter besöket åker vi med buss till Alexandria. Övernattning i Alexandria. (F.L.M)

Tisdag, Dag 4 – 7/11 – Den hellenistiska civilisationen
I Alexandria besöker vi efterlämningar av Pharos fyrtorn, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Övernattning i Alexandria. (F.L.M)

Onsdag, Dag 5 – 8/11 – De abrahamitiska religionerna
Efter frukost beger vi oss till Kairo och besöker den den äldsta delen av Kairo., Koptiska Kairo med hängande kyrkan. Vi fortsätter till Salah el Dihns Citadell och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde som funnits sedan 1500-talet. Vi tar oss därefter till flygplatsen för flyg till Hurghada. Incheckning på 5* hotell i Hurghada med egen strand. (F.L.M)

Torsdag, Dag 6 – 9/11 – Ledig dag
Sol och bad. (All inclusive)

Fredag, Dag 7 – 10/11 – Ledig dag
Sol och bad. (All inclusive)

Lördag, Dag 8 – 11/11 – Det egyptiska imperiets historia
Efter en tidig frukost åker vi buss till Luxor via östra Sahara. Resan tar ca. 4 timmar. Vi äter lunch tillsammans. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. Incheckning på 5* hotell i Luxor. (F.L.)

Söndag, Dag 9 – 12/11 – Den egyptiska mytologin och arkitektur
Efter frukost åker till västra Thebe och Konungarnas Dal där de berömda faraoniska gravarna finns. Vi besöker flera av gravkamrarna. Därefter beger vi oss till Drottningarnas Dal och Ämbetsmannagravarna.  Övernattning på hotell i Luxor. (F.L)

Måndag, Dag 10 – 13/11 – Egyptisk mytologi och arkitektur
Efter frukost beger vi oss till det gigantiska Karnaktemplet. Detta är alla tempels tempel och oerhört imponerande. Incheckning och lunch på 5* deluxe kryssningsfartyg. (F.L.M)

Tisdag, Dag 11 – 14/11 – Egyptisk mytologi och kristen teologi
Efter frukost beger vi oss till västra Thebe och ser Ramses III gigantiska dödstempel Medinet Habu. Vi besöker vidare Drottning Hatshepsuts tempel, ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi äter lunch och avslutar sedan färden med Ramses II dödstempel Ramesseum och sist Memnonkolosserna. Kryssningsfartyget lämnar Luxor mot Esna, där vi passerar slussen och seglar vidare till Edfu för övernattning ombord. (F.L.M)

Onsdag, Dag 12 – 15/11 – Politisk islam – Egyptisk mytologi och arkitektur
Efter frukost gör vi utflykt till Falkguden Horus tempel i Edfu med hästdroska, det största och mest välbevarade av alla tempel längs Nilen. Fartyget avreser fartyget mot KomOmBo där vi besöker krokodiltemplet tillägnat guden Sobek. Sobek hade ett krokodilhuvud och var guden över skapandet av världen. Kryssningsfartyget seglar vidare mot Aswan. Övernattning ombord. (F.L.M)

Torsdag, Dag 13 – 16/11 – Egyptisk mytologi och arkitektur. (F.L.M)
I Aswan ägnar vi dagen åt utflykt till den Ofullbordade Obelisken som skulle bli den största någonsin, men som sprack och ligger kvar i stenbrottet än idag. Vi ser vidare Isis tempel, Philae-tempel, ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet byggdes år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. Efter lunch seglar vi egyptisk segelbåt,  felucca, bland Aswans katarakter. Övernattning ombord. (F.L.M)

Fredag, Dag 14 – 17/11 – Egyptisk mytologi och konst
Efter en tidig frukost reser vi till Abu Simbel för att besöka Ramses II och Nefertaris tempel. Vi är åter i Aswan på eftermiddagen. Incheckning och övernattning på hotell i Aswan. (F.L.M)

Lördag, Dag 15 – 18/11 – Hemresa
Efter tidigt frukost beger vi oss till Luxors flygplats för att påbörja hemresan mot Köpenhamn via Kairo. (F)