Grandiosa Egyptson

Historia, Religion och Monument

Grandiosa Egyptson är vårt flaggskepp. Utbildning och en magnifik resa av högsta klass där man får uppleva större delen av Egypten under 14 dagar. Föreläsare och ciceron är Sameh Egyptson själv. Sameh har grundat och lett denna resa under flera år med stor framgång men då under namnet Stora Egyptson.

En månad före avresedatum genomförs ett seminarium med presentation av litteratur och sevärdheter. Två veckor före avresa har vi ett andra seminarium med svar på era frågor.

Seminarie och resa leds av egyptolog och religionsforskare Sameh Egyptson, grundare och ägare av EgyptenSpecialisten.

Sameh har under många år föreläst om religion och politik och har lett mycket uppskattade resor till Egypten. Ingen kan som Sameh levandegöra och beskriva den egyptiska historien med dess faraoner, gudar, kulter, tempel och magi. Hans kunskap sträcker sig långt över det normala i ämnet. En resa med Sameh är alltid en upplevelse för livet.

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

Avresedatum:
lördag 4 november 2023 – lördag 18 november 2023

Pris
Del i dubbelrum: indikationspris 45.000 kr 
Enkelrumstillägg: 12.000 kr

Ciceron och föreläsare: Sameh Egyptson
Rutt: Kairo-Alexandria-Hurghada-Luxor-Kryssning-Aswan-Abu Simbel-Kairo
Antal nätter: 14
Avresa från: Köpenhamn med Egypt Air.
Anslutning: Från Stockholm 1500 kr.

Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (Middag)

Hotell
Alexandria: Steigenberger Cecil
Hurghada: Sahl Hasheesh Albatross Citadel Resort
Kryssningsfartyg: Sarah
Kairo: Sofitel Nile el Gezirah eller Marriot Omar Khayyam

För uppgraderingar till sviter/premiumroom/havsutsikt etc på hotell och kryssningsfartyg, kontakta oss.

Ingår:
Dricks
Utflykter och inträdesavgifter
Utrikes och inrikes flyg
Helpension
All Inclusive i Hurghada

Föreläsningar som ingår i resan (antal):
Religion och arkitektur (4)
Den egyptiska civilisationens mästerverk (2)
Koptologi (1)
Den hellenistiska civilisationen (1)*
De abrahamitiska religionerna (1)
Det egyptiska imperiets historia (1)
Den egyptiska mytologin och konst (1)
Den egyptiska mytologin och arkitektur (4)
Den egyptiska mytologin och kristen teologi (1)
Politisk islam (1)
Egypten och kolonialismen (1)5

Dag för dag

MAP-EGYPTEN
kerollos-atef-al-mansy

Dag 1 – Avresa
Avresa från Köpenhamn till Kairo. Ankomst till Cairo International Airport. Visum, transfer och incheckning på 5* hotell i centrala Kario med Nilutsikt. (M)

Dag 2 – Religion och arkitektur
Efter frukost har vi välkomstmöte. Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. I den gamla huvudsaden Memphis besöker vi stadens museet, Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramider i Dashur som föregick de tre stora kända; den böjda och den röda av Kheops far, Snofru (ca 4600 år gamla). Middag på den roterande restaurangen i Kairo Tower (. (F.L.M)

Dag 3 – Den egyptiska civilisationens mästerverk – Koptologi
Efter frukost beger vi oss till Egyptiska Museet som har den största och mest värdefulla samlingen egyptiska arkeologiska fynd från ett tidsspann av 5000 år. Det visas över 250.000 äkta verk inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet.. Efter lunchen beger vi oss till de stora pyramiderna och Sfenxen i Giza för att uppleva den enda kvarlevande underverk från atiken, Kheops. Efter beöeket åker vi till Alexandria. Övernattning på det legendariska hotellet Cecil. (F.L.M)

Dag 4 – Den hellenistiska civilisationen
I Alexandria besöker vi efterlämningar av Pharos fyrtorn, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Övernattning i Alexandria. (F.L.M)

Dag 5 – De abrahamitiska religionerna
Efter frukost beger vi oss till Kairo och besöker den den äldsta delen av Kairo., Koptiska Kairo med hängande kyrkan. Vi fortsätter till Salah el Dihns Citadell och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde som funnits sedan 1500-talet. Vi tar oss därefter till flygplatsen för flyg till Hurghada. Incheckning på  5* hotell i Hurghada med egen strand med all inclusive. (F.L.M)

Dag 6 – Ledig dag
Sol och bad. (All inclusive)

Dag 7 – Ledig dag
Sol och bad. (All inclusive)

Dag 8 – Det egyptiska imperiets historia
Efter en tidig frukost åker vi till Luxor via östra Sahara. Resan tar ca. 4 timmar. Efter incheckning och lunch på 5* kryssningsfartyg beger vi oss till  det gigantiska Karnaktemplet. Detta är alla tempels tempel och oerhört imponerande. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)

Dag 9 – Den egyptiska mytologi och arkitektur
Efter frukost beger vi oss till västra Thebe och ser Ramses III gigantiska dödstempel Medinet Habu. Vi besöker vidare Drottning Hatshepsuts tempel, ett unikt templet byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar färden med Ramses II dödstempel Ramesseum och sist Memnonstatyerna. Kryssningsfartyget lämnar Luxor mot Esna, där vi passerar slussen och seglar vidare till Edfo för övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 10 – Egyptisk mytologi och arkitektur
Efter frukost gör vi utflykt till Falkguden Horus tempel i Edfu med hästdroska, det största och mest välbevarade av alla tempel längs Nilen. Kryssningsbåten seglar vidare till Aswan. Övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 11 – Egyptisk mytologi och kristen teologi
I Aswan ägnar vi dagen åt utflykt till den Ofullbordade Obelisken som skulle bli den största någonsin, men som sprack och ligger kvar i stenbrottet än idag. Vi ser vidare Isis tempel, Philae-tempel, ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet byggdes år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. Efter lunch seglar vi egyptisk segelbåt,  felucca, bland Aswans katarakter. (F.L.M)

Dag 12 – Politisk islamEgyptisk mytologi och arkitektur
Tidig frukost. Vi avreser sedan med buss till Abu Simbel för att besöka Ramses II och Nefertaris tempel. Vi är åter i Aswan på eftermiddagen. Middag och övernattning ombord på vårt kryssningsfartyg. (F.L.M)

Dag 13 – Egyptisk mytologi och arkitektur
På morgonen avreser fartyget mot KomOmBo. Efter frukost besöker vi krokodiltemplet tillägnat guden Sobek. Sobek hade ett krokodilhuvud och var guden över skapandet av världen. Fartyget seglar mot Luxor. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 14 – Egyptisk mytologi och konst
Efter frukost åker till västra Thebe och Konungarnas Dal där de berömda faraoniska gravarna finns. Vi besöker flera av gravkamrarna. Därefter beger vi oss till Drottningarnas Dal och Ämbetsmannagravarna. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 15 – Hemresa
Efter tidigt frukost beger vi oss till Luxors flygplats för att påbörja hemresan. Direktflyg från Kairo till Köpenhamn. (F)