Höstlov Special

En underbar resa ledd av Sameh Egyptson under Höstlovet 2023. Resan är kryddad med många små detaljer som gör den till ett minne för livet.

Sameh har under många år föreläst om religion och politik och har lett många mycket uppskattade resor till Egypten. Ingen kan som Sameh levandegöra och beskriva den egyptiska historien med dess faraoner, gudar, kulter, tempel och magi. Hans kunskap sträcker sig långt över det normala i ämnet. En resa med Sameh är alltid en upplevelse för livet.

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

red pyramid dahshur

Avresedatum: 28 oktober 2023
Hemresedatum: 5 november 2023

RESAN ÄR FULLBOKAD

Pris
Del i dubbelrum: 32.900 kr
Extrasäng i dubbelrum: 28.900 kr
Enkelrum: 37.900 kr

Ciceron och föreläsare: Sameh Egyptson
Rutt
: Kairo-Luxor-Kryssning på Nilen-Aswan-Kairo
Antal nätter: 8
Avresa från: Köpenhamn
Anslutning: Från Stockholm och Göteborg 1500 kr (fullbokat)

Hotell
Kairo
(2 nätter): Hilton Dreamland
Kryssningsfartyg Nilen (4 nätter): 5* fartyg
Kairo (2 nätter):
Marriott Omar Khayam

För uppgradering till sviter/premiumrum på kryssningsfartygen kryssar ni i detta i formuläret Boka Resa eller kontaktar oss.

Tillägg:
Resan passar utmärkt att förlänga med en vecka i Hurghada. Flyg från Kairo dag 9 och återresa till Skandinavien via Kairo.
Hotell Hurghada: Sahl Hasheesh Albatross Citadel Resort

Ingår:
Utrikes och inrikes flyg
Boende på angivna hotell
Måltider som ingår anges i programmet F (Frukost), L (Lunch) och M (Middag)
Dricks
Utflykter och inträdesavgifter
Helpension på kryssningsfartyget
Transfer och assistans
Sameh Egyptson som ciceron

Dag för dag

MAP-EGYPTEN

Dag 1 Lördag 28/10 – Avresa 
Flyg från Skandinavien. Möte med vår representant i ankomsthallen på Cairo International Airport. Visumhantering, transfer, incheckning och övernattning på hotell i Kairo. (F)

Dag 2 Söndag 29/10 – Sakkara
Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Lunch. På eftermiddagen besöker vi den Röda och den Böjda pyramiden i Dashur. Middag med makalös utsikt över Kairo på den roterande restaurangen i Cairo Tower. Övernattning på hotell i Kairo. (F.L.M)

Dag 3 Måndag 30/10 – Det egyptiska imperiet
Tidigt flyg till Luxor. Vi besöker det magnifika, gigantiska Karnaktemplet som är oerhört imponerande. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför templet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. Incheckning på kryssningsfartyg. (F.L.M)

Dag 4 Tisdag 31/10 – Västra Thebe och Kryssning på Nilen
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar. Vi besöker vidare Hatshepsuts tempel, ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar vår färd med ett stopp vid kolosserna i Memnon. Övernattning på kryssningsfartyget. (F.L.M)

Dag 5 Onsdag 1/11 – Strandhugg
Kryssning på Nilen. Strandhugg i Kom Ombo och Edfu. Sen ankomst till Aswan. Segeltur i en klassisk Felucca bland Aswans katarakter som avslutas med Teatime på det legendariska hotellet Old Cataracts terrass. (F.L.M)

Dag 6 Torsdag 2/11 – Aswan
Besök till Isis tempel och den Ofullbordade obelisken. Vi besöker också Höga Dammen och den största konstgjorda sjön i världen. Här berättar Sameh vad som orsakade att tempel som Abu Simbel behövde flyttas. (F.L.M)

Dag 7 Fredag 3/11 – 5000 års historia 
Tidigt flyg till Kairo. Vi besöker den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. Lunch. På eftermiddagen besöker vi Egyptiska museet. Incheckning och övernattning på hotell i Kairo. (F.L)

Dag 8 Lördag 4/11 – Pyramiderna
Heldagsutflykt till de de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. Vi avslutar resan med Ljud- och Ljusspelet vid Pyramiderna. (F.L)

Dag 9 Söndag 5/11 – Hemresa
Flyg till Skandinavien. (F)