KAIRO-LUXOR

7 nätter

Resan för dig som vill utforska Egypten på egen hand. I resan ingår två utflykter, en i Kairo och en i Luxor. Övrig tid är ledig för egen planering. Det går också bra att boka utflykter på plats med vår arrangör.

Hotell

Cleopatra Hotel i Kairo ligger mitt  centrala Kairo. Iberotel Luxor  ligger centralt vid Nilens strand med ca 800 meter till Luxortemplet. Vi har valt hotell belägna så att man enkelt kan ta sig till intressanta platser till fots under de lediga dagarna.

Flyg

Vi har valt att inte inkludera flyg i denna resa utan man kan själv söka upp det bästa alternativet som passar.
Både avresedagen och hemresedagen är helt lediga dagar vilket gör att man kan ankomma vilken tid som helst detta dygn, liksom resa hem vilken tid på dygnet som helst sista dagen.

Paketresa

Önskar man resan som en paketresa med flyg inkluderat fixar vi självklart det också. Kontakta oss för hjälp med 

Avresedatum
VILKA AVRESEDATUM?

Minst 2 personer.

Pris
Del i dubbelrum: 9.900 kr
Enkelrumstillägg: 11.900 kr

Rutt: Kairo–Luxor-Kairo
Antal nätter: 7
Flyg ingår ej. Detta bokar man själv.
Måltider: F (Frukost), L (Lunch) och M (middag) enligt programmet

Hotell
Kairo: Cleopatra Hotel
Luxor: Iberotel Luxor

För uppgraderingar till sviter/premiumroom/havsutsikt etc på hotell, kontakta oss.

Tilläggstid:
Resan passar utmärkt att förlänga med en vecka i Hurghada. Flyg från Kairo dag 7 och återresa till Skandinavien via Kairo.
Hotell Hurghada: Sahl Hasheesh Albatross Citadel Resort

Bokning
Bokning sker via vårt formulär Boka Resa i menyn. Bokningsavgift på 6500 kr/person ska inbetalas inom 3 dagar. Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.
Resevillkor

Dag för dag program

MAP-EGYPTEN

Måndag dag 1 – Avresa
Vi möter er på Kairo flygplats. Assistans med bagage och visum och därefter transfer till hotell i centrala Kairo. 

Tisdag dag 2 – Egyptiska Museet och Pyramiderna
Efter frukost samlas vi för välkomstmöte. Vi beger oss till Egyptiska Museet inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Om det nya museet är invigt och öppnat är det dit vi åker, annars till det gamla i centrala Kairo. Efter lunch beger vi oss till Giza-platån med de stora pyramiderna Kheops, Kheffren och Mykerinos samt Sfinxen. På kvällen transfer till Kairo tågstation för incheckning på sovtåg till Luxor. 

Onsdag dag 3 – Ankomst Luxor
Möte på tågstationen och transfer till hotell i Luxor. Hjälp med incheckning. Ledig dag i Luxor. Möjlighet att boka utflykter i Luxor med vår arrangör eller njut vid poolen i hotellets stora trädgård.

Torsdag dag 4 – Luxor
Njut av Luxor på egen hand eller boka utflykter på plats. På kvällen kan ni på egen hand besöka det upplysta Luxortemplet. Möjlighet att boka ljud- och ljusspelet vid Karnaktemplet. Övernattning på hotell.

Fredag dag 5Luxor
Njut av Luxor på egen hand eller boka utflykter på plats. På kvällen kan ni på egen hand besöka det upplysta Luxortemplet. Möjlighet att boka ljud- och ljusspelet vid Karnaktemplet. Övernattning på hotell.

Lördag dag 6 – Det egyptiska imperiets historia
Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar samt Hatshepsuts tempel. Templet är byggt av den enda kvinnliga faraon runt 1500 f.kr. Vi avslutar vår färd med stopp vid Amenophis III kolosser i Memnon.  På kvällen transfer till Luxor tågstation för återresa med sovtåg till Kairo.

Söndag dag 7 – Kairo
Möte på tågstationen i Kairo och transfer till hotellet i centrala Kairo. Ledig dag i den stora metropolen. Möjlighet finns att boka utflykter med vår arrangör. Övernattning i Kairo.

Måndag dag 8 –  Hemresa
Transfer till Kairo flygplats för hemresa.